torsdag 5 juni 2014

Ny miljöpolitisk talesperson för Fp.

Känner enorm entusiasm inför detta uppdrag. Men samtidigt väldigt ödmjuk, förstås. Stora, viktiga och långsiktiga frågor. Bäst att sätta igång att jobba. Läs mer om uppdraget här: 
http://news.cision.com/se/folkpartiet-liberalerna/r/karin-karlsbro-ny-miljopolitisk-talesperson-for-folkpartiet,c9595603

1 kommentar:

Jan-Erik Gasslander sa...

Hej Karin

Tack för din pamflett.

Den kan dock behöva kompletteras med en del sakupplysningar om vilka åtgärder som vi ska genomföra
- mot dioxinet
- mot PCB
- mot övergödningen

Den senare frågan måste du ta på allvar med Centerpartiet - Staffan Danielsson är inte med på att lantbruket ställer till det på den svenska sidan. Tyvärr är vi alldeles för lama gentemot C som påstår att dom är liberaler o försöker snylta på liberala värden.
C är i verkligheten i grunden ett korporativistiskt parti med böndernas bidrag som främsta målsättning. All övrig retorik är en krusning på ytan + en o annan rejäl groda som legaliserat sexköp, frisläppning av cannabis, helt öppna gränser för invandring - ett transitland till övriga EU, bioenergi som drivkälla för transporterna.
Vi måste ta fighten med C om de liberala värdena -o inte minst de socialliberala - som tar ansvar för samhälle, miljö o mänskliga rättigheter.

Jag började min bana på miljöområdet med den utbildning på KTH som vi sydde ihop med Naturhistoriska Riksmuseet - där dioxin, PCB, kvicksilver, BOD .., till stor del från våra massabruk som var del i det svenska industriella undret - som fött både dej o mej!
Vi vet ju att bara för att vi slutat släppa ut en stor del av dessa ämnen "räddar" vi inte Östersjön i din o min livstid.
Särskilt inte om vi ska fortsätta att låta C styra Näringsdepartementet o Landsbygdsdepartementet. Miljödepartementet är ju som en kamrer som tittar i backspegeln o "mäter" o konstaterar att det sket sej den här gången med. Det är bönderna det hänger på nu - industrin har löst en stor del av de problem de orakat.

Tro mej det är de areella näringarna det hänger på. Jag jobbade 7 år på SLU - Skog med bl a markskador.

Nog för nu

Du har en inbjudan till mitt nätverk
på LinkedIn

Lev väl

Jan-Erik Gasslander

PS Kanske blir tillfälle att delta i nåt möte med gröna liberaler - pendlar lite väl mycket nu - tåg :). DS